HT Eronet sponzor Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine

Nakon fotografija koje su kružile društvenim mrežama gdje se BiH Reprezentacija slikala sa bannerom HT Eroneta počele su kružiti mnoge špekulacije, a danas su one i službeno potvrđene: HT Eronet u 2021 godini postaje glavnim sponzorom Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine u 2021 godini krenuo je nekoliko dobrih poteza što je rezultiralo nekim velikim biciklističkim događajima koji su se održali u Bosni i Hercegovini i koje se još uvijek trebaju održati, a sve ovo popraćeno je s velikom medijskom pozornošću. Godina je počela sa novim rukovodstvom koje je pred sebe stavilo velike ciljeve, što je rezultiralo i velikim interesom za biciklizam, tako da Savez danas broji oko 250 profesionalno licenciranih sportaša plus više od 100 izdatih licenci za sudije, trenere, cikloturističke vodiče i ostala radna tijela pri BiSaBiH.

Po pitanju kalendara događaja godina je još jednom počela sa održavanjem trke Beograd Banjaluka, gdje su zatim uslijedila Državna prvenstva koja su kao i mnoge veće utrke održavane u Hercegovini. Proteklog vikenda Bihać je bio domaćinom XCO Balkanskog prvenstva što je prvi put da se održava u BiH, a nastavno na velike događaje tek nas očekuje i Granfondo Svjetsko prvenstvo koje je zakazano za mjesec oktobar/listopad.

Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, rekao je: “Eksplozivan rast biciklizma 2020. i 2021. godine pokazao nam je da je tisuće ljudi nadahnuto za vožnju biciklom. Želimo nastaviti taj zamah i nadahnuti sve ljude da koriste bicikle kao alat za fitnes, zabavu i kretanje jer vjerujemo da je svijet bolje mjesto sa biciklizmom“.

Ovo je prva godina da će HT Eronet podržavati krovnu biciklističku instituciju i nadamo se doista dobroj suradnji u godinama koje su pred nama. Biciklizam je u velikoj ekspanziji, trenutna postava u Savezu radi odličan posao po pitanju promocije sporta, turizma i biciklizma kao zdravog načina življenja, a HT Eronet je uvijek bio podrška zdravim projektima i ciljevima, te vjerujemo kako će ovaj zdravi odnos između Saveza i tvrtke HT Eronet rasti iz godine u godinu“.

Goran Guska, sekretar/tajnik Biciklističkog saveza BiH o ovoj suradnji imao je za kazati: “Izuzetno smo sretni zbog ove suradnje koja je došla u pravom trenutku i sa pravom kompanijom. Vesele nas i raduju zdravi odnosi sa kompanijama koje pozitivno razmišljaju i ulažu velike napore u sport upravo u vremenima kada nekako svi imamo osjećaj da je sport zapostavljan i marginaliziran. Ova suradnja je vjetar u leđa svim našim sportašima i velika pomoć kada pričamo o nastupima na Europskim i Svjetskim prvenstvima gdje će naši sportaši ponosno i dostojanstveno predstavljati svoju zemlju“.