Toni Zorić izabran za predsjednika Biciklističkog Saveza BiH

Svojom kandidaturom za novi mandat predsjednika BiSaBiH želim sa svim biciklistima te sportskim djelatnicima u biciklizmu i dalje raditi na razvoju biciklizma ponajprije kao sporta, rekreacije te aktivnog oblika turizma, rekao je Zorić.

U nedelju 13.12.2020 godine Biciklistički savez Bosne i Hercegovine održao je Izbornu Skupštinu u prostorijama Doma Armije u Bihaću, a na kojoj je osim redovne i izborne sjednice održana i izbor natjecatelja i natjecateljica, ali i sportskih radnika.

Na Skupštini je sudjelovalo 25 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, a poštovane su i sve epidemiološke mjere u kojima su svi nazočni na sjednici nosili maske i držali se preporučenog razmaka. Unatoč teškoj situaciji uzrokovanoj zog pandemije koronavirusa, mnogi klubovi i biciklisti ispunili su svoj godišnji plan i program, te su im dodjeljivane nagrade i priznanja u sljedećim kategorijama:

  1. Drum: Takmičarska – Premijer liga
  2. Generalno: Takmičarska liga (Drum, Ekipno)
  3. Master liga – Drum
  4. Generalno: Master liga (Drum, Ekipno)
  5. XC – Takmičarska liga
  6. Generalno: Takmičarska lica XC – Ekipno
  7. Generalno: Master liga XC – Ekipno
  8. Državni prvaci – Drum
  9. Državni prvaci XC
  10. Specijalne nagrade za biciklističke radnike Specijalnu nagradu za razvoj biciklizma dobio je Toni Zorić što je izazvalo rojne ovacije budući da je po komentarima mnogih ovo priznanje otišlo u prave ruke.

Ova nagrada je doista posebna za mene, jer dolazi od mog krovnog Saveza i biciklističkih kolega koji zajedno samnom rade odličan posao na pormociji biciklizma. Doista, jako puno radimo i ulažemo velike napore kako bi smo Hercegovinu predstavili kao zemlju Europskih načela, te prezentirali biciklizam kao zdrav način življenja. Osim sportske strane, veliki napori se ulažu i u cikloturizam, što je danas jedna od najpopularnijih grana aktivnog turizma, a ova nagrada nam je još jedan poticaj da nastavimo raditi u istom pravcu i sa jednakim entuzijazmom“, komentirao je Toni Zorić.

Nakon svečanog dijela dodjele priznanja i nagrada uslijedila je i redovna Skupština biciklističkog Saveza BiH, a odmah potom i Izborna na kojoj su dužnosti razriješeni članovi svih Upravnih tijela BiSaiH, te birani novi. Na Izbornoj sjednici čak tri hercegovca su zadobila povjerenje Skupštine t imenovana u Upravna tijela BiSaBiH, pa je tako Josip Ramljak iz Ljubuškog imenovan za člana Nadzornog odbora, Ivan Jurilj iz Širokog Brijega za člana Upravnog odbora, te Toni Zorić za predsjednika Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine, funkcija na koju je izglasan jednoglasno.

Prije svega želio bih se još jednom zahvaliti svim svojim sportskim kolegama na ukazanom povjerenju na izboru na jednu od najvećih funkcija u sportu. Već dulji niz godina dobivamo pohvale za odličan posao koji smo napravili u godinama iza nas, a sada ukazano mi je povjerenje da taj posao izvršavam i na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine. Mi doista imamo jako vrijedne i sposobne mlade sportaše koji zaslužuju puno više od onog što imaju danas, a na novom Upravnom odboru će biti zadatak da omoguće mnogo bolje uvijete ovim sportašima i opravdaju dato im povjerenje“, komentirao je Zorić.

Svojom kandidaturom za novi mandat predsjednika BiSaBiH želim sa svim biciklistima te sportskim djelatnicima u biciklizmu i dalje raditi na razvoju biciklizma ponajprije kao sporta, rekreacije te aktivnog oblika turizma, dok će mi jedan od ciljeva biti da na polju organizacije napravimo znatan napredak. Ja sam jednostavan čovjek, barem se nastojim držati na toj razini i od samog uključenja u rad Saveza bio sam dostupan svim svojim sportskim kolegama i poznanicima kako bih im pomogao u njihovoj sportskoj karijeri, a takav ću ostati i nadalje tijekom godina svog mandata. Na kraju još jednom želim se zahvaliti svim svojim kolegama koji su mi dali svoje povjerenje i predložili za izbor predsjednika BiSaBiH. To je doista velika čast i obaveza, a moj će cilj biti da i dalje kroz svoj mandat imam i zadržim Vaše povjerenje i nadasve prijateljstvo koje sam stekao u godinama iza nas“, dodao je Zorić.

Grad Bihać, zajedno sa svojim Sportskim Savezom i BBK Bihać sa oduševljenjem prihvatio je da bude domaćin Skupštine BiSaBiH, te uložio napore kako bi nam pomogli da se ova Skupština održi unatoč teškoj i izazovnoj situaciji u kojoj se nalazimo. Bihać se još jednom pokazao kao izvrstan domaćin, a mi ovim putem upućujemo čestitke svim nagrađenim sportašima, dok izabranim tijelim želimo puno sreće u budućem radu.