Sve je spremno za 15. izdanje trke Beograd – Banjaluka

Petnaesto izdanje Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka voziti će se od 22. do 25. aprila ove godine. Riječ je o jednoj od najznačajnijih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini i Srbiji, a na kojoj učestvuju i Reprezentacije ove dvije zemlje.

Ove godine će se voziti četiri etape:

 1. april: Beograd – Šabac
 2. april: Obrenovac – Bijeljina
 3. april: Bijeljina – Vlasenica
 4. april: Prijedor – Banjaluka

Trka Beograd – Banjaluka jedino je biciklističko takmičenje u regionu koje se nalazi u prvoj kategoriji Svjetske biciklističke unije (UCI). Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 zemalja svijeta. Interesovanje najvećih svjetskih timova je sve veće, a tokom 2021. trka će u svom 15. izdanju ugostiti timove iz Španije, Italije, Njemačke, Kambodže, Paragvaja, Rusije, Poljske, Kazahstana, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke i druge.


Među učesnicima tu su i tradicionalno kompletne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije, a debitantski nastup imati će i selekcija Crne Gore.

Po kvalitetu, prošlogodišnje takmičenje je bilo najbolje do sada, a ove godine očekuje se još jača konkurencija.

Među favoritima će biti tim iz Poljske, “Mazowsze Serce Polski” predvođena prošlogodišnjim pobjednikom Jakubom Kračmarekom koji će nositi startni broj jedan na ovogodišnjoj Trci.

Posebnu pažnju treba obratiti i na Novo Nordisk tim iz SAD-a, EvoPro tim sa Novog Zelanda, Bardijani iz Italije, Vino Astana Motors iz Kazahstana, Masi Vivo Konekta tim iz Paragvaja, kao i Adria Mobil tim iz Slovenije.

Više od 30 medijskih kuća iz zemlje i inostranstva pratiti će i ovogodišnju, 15. međunarodnu trku Beograd – Banjaluka, a prošle godine, prvi put je sa trke Beograd – Banjaluka izvještavala i nacionalna Televizija Španije (TV Espana).


Bitno je dodati da će reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovoj velikoj i značajoj manifestaciji predstavljati sljedeći biciklisti:

 1. Husein Selimovic (bijeli dres Državnog prvaka)
 2. Sergej Maksimovic
 3. Dražen Akrap
 4. Маrko Kondić
 5. Siniša Lukić
 6. Aldin Joldić (mehaničar tima)
 7. Trle Hajrudin (selektor cestovne/drumske Reprezentacije)

Našim reprezentativcima želimo puno sreće, a svakako ćemo ih pratiti i vjerno navijati.