Snažna podrška UCI-a ženskom biciklizmu u Bosni i Hercegovini

Naše talentirane biciklistkinje, Karla Kustura i Nina Vidović, uskoro će krenuti na put u Portugal, Anadia, gdje će od 27. lipnja do 8. srpnja sudjelovati na prestižnom Trening kampu za cestovni biciklizam. Osim samog trening kampa, naše biciklistkinje će sudjelovati i na cestovnoj utrci za žene “Volta a Portugal Feminina UCI 2.2”.

Bitno je kazati kako je UCI WCC kontinentalni razvojni trening kamp Anadia trenutačno jedini u Europi i djeluje kao izravni nastavak UCI WCC-a koji sa adresom u Aigleu. Centar za visoke performanse Anadia – Biciklistički centar Anadia jedini je satelitski centar u Europi Svjetskog biciklističkog centra. Biciklistički centar Anadia počeo je poprimati svoj oblik otvaranjem Nacionalnog velodroma 2009. godine. Od tada su izgrađeni i drugi objekti, stvarajući uvjete za trening kampove, treninge i natjecanja u različitim olimpijskim biciklističkim disciplinama.

Ovo je velika prilika za naše biciklistkinje da usvoje znanja od UCI trenera u jednom od najboljih kampova. Nakon toga, imat će i ogromno iskustvo tijekom nastupa na utrci ‘Volta a Portugal’. Zajedno s UCI-jem, ulažemo velike napore kako bismo uključili što veći broj žena u biciklizam, a ovo je jedan od tih napora. Nadamo se da će Karla i Nina imati uspješan nastup u Portugalu te se vratiti svojim domovima s velikim iskustvom koje će kasnije moći prenijeti na naše mlađe kategorije u biciklizmu,” komentirao je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

Djevojke će u Portugalu imati potpunu podršku UCI pomoćnog osoblja, uključujući mehaničare, masere, osobne trenere i timsku pratnju tijekom održavanja utrke. Osim navedenih usluge u trening centru Anadia mogu uključivati, podršku biciklističkih trenera iz Portugalskog biciklističkog Saveza i podršku kliničkog odjela, sastavljenog od liječnika, nutricionista i psihologa. Ovaj pothvat ne samo da će unaprijediti njihove vještine i znanja, već će također inspirirati mnoge mlade djevojke u našoj zemlji da se uključe u biciklizam i teže izvrsnosti.

Sretno Karli i Nini! Njihov uspjeh u Portugalu bit će korak naprijed za ženski biciklizam u Bosni i Hercegovini, a mi ih s ponosom pratimo na njihovom putu prema uspjehu.