Selimović osvojio drugo mjesto na drugoj etapi Trke kroz Srbiju

Reprezentativac Bosne i Heregovine, Husein Selimović osvojio je danas drugo mjesto na drugoj etapi 62. izdanja Trke kroz Srbiju, a koja se vozila iz Mionic do Čačka u dužini od 153,8 kilometara.

Husein Selimović koji dolazi iz Tuzle, svojim današnjim plasmanom, nastupajući za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ostvario je jedan od najvećih rezultata u zadnjem desetljeću kada je u pitanju cestovni biciklizam. Drugo mjesto na međunarodnoj trci kroz Srbiju koja je ranga UCI 2.2 gdje voze profesionalne ekipe iz 29 zemalja nikako nije zanemariv rezultat. Ono što još mogu dodati da upravo u našim redovima vlada veliko slavlje i zasigurno je ovo dodatna motivacija da na sljedećim etapama budemo još jači i bolji“, komentirao je Adnan Mekić, selektor Reprezentacije BiH.

Na današnjoj drugoj etapi pobjedio je Slovenac Viktor Potočki, član tima Ljubljana Gusto Santic, dok je treće mjesto zauzeo također Slovenac Jaka Špoljar, biciklista tima Republika Srpska.

Danas sam vozio drugu etapu Trke kroz Srbiju dužine 150km, a na kojoj je nastupilo više od 20 profesionalnih timova. Nakon što sam se dobro vozio do zadnjih 10km, bio sam svjestan svojih mogućnosti, jer sam znao da mi sprint na cilj u ovoj etapi odgovara. Zahvaljujući svojim timskim kolegama, dobro sam se pozicionirao na posljednjih 5km i osjećao sam se dobro, tako da sam se dao u bijeg, da bi na ciljnoj liniji završio kao drugoplasirani. Jako sam ponosan na ovaj rezultat i što sam bio u mogućnosti da predstavim Reprezentaciju BiH u najboljem svijetlu, te se nadam kako će ovaj moj rezultat potaknuti na napredak biciklizma u mojoj zemlji, kako bi bio na još većem niovu i nove generacije imale bolje uvijete za sport“, kazao je Husein Selimović.

Inače ovogodišnja 62. biciklistička “Trka kroz Srbiju” krenula je jučer iz Požarevca, dok će posljednja četvrta etapa biti vožena do Čačka, javljeno je iz Biciklističkog saveza Srbije (BSS).

Bitno je kazati kako ovogodišnje izdanje trke okuplja takmičare iz 27 zemalja, dok se na startu trke nalazi 20 ekipa sa 120 vozača koji predstavljaju 29 nacija.